Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 100 st smör gr
- 3 msk kallt vatten
- 1.5 krm salt
- 1.5 l kirskål späd
- smör till stekning
- salt och peppar
- 3 st ägg
- 2.5 dl mjölk
- 200 g chèvreost
- 7 st soltorkade tomater i olja
Gör så här
1
Arbeta snabbt ihop degen och låt den vila kallt i 30 minuter.
2
Värm ugnen till 175 grader.
3
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel i botten. Grädda pajskalet i cirka 10 minuter.
4
Skölj och ansa kirskålen, ta bort stjälkarna. Förväll i kokande vatten 1 minut.
5
Fräs sedan avrunnen kirskål i smör, salta och peppra.
6
Blanda ägg och mjölk, rör i den avrunna kirskålen och soltorkade tomater i småbitar.
7
Häll äggblandningen i det förgräddade pajskalet och smula över chevren. Grädda i cirka 30 minuter. Låt svalna.
Servera gärna med en fräsch tomatsallad.