Kirskålspaj med chevre och soltorkade tomater

Du behöver 3 dl vetemjöl 100 st smör gr 3 msk kallt vatten 1.5 krm salt 1.5 l kirskål späd smör till stekning salt och...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 st smör gr
  • 3 msk kallt vatten
  • 1.5 krm salt
  • 1.5 l kirskål späd
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 200 g chèvreost
  • 7 st soltorkade tomater i olja

Gör så här

1
Arbeta snabbt ihop degen och låt den vila kallt i 30 minuter.

2
Värm ugnen till 175 grader.

3
Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel i botten. Grädda pajskalet i cirka 10 minuter.

4
Skölj och ansa kirskålen, ta bort stjälkarna. Förväll i kokande vatten 1 minut.

5
Fräs sedan avrunnen kirskål i smör, salta och peppra.

6
Blanda ägg och mjölk, rör i den avrunna kirskålen och soltorkade tomater i småbitar.

7
Häll äggblandningen i det förgräddade pajskalet och smula över chevren. Grädda i cirka 30 minuter. Låt svalna.


Kommentar:
Servera gärna med en fräsch tomatsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top