Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Kladdkaka
Foto: Janne Hansson

Kladdkaka

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (72)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

8 bitar

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Ta fram en kakform, helst en med botten som går att knäppa loss. Vik ett smörpapper över botten och kläm fast det. (Då går det lättare att lossa kakan när den är klar.) Smörj kanten på formen med smör eller margarin.
  • Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron och låt det sedan svalna lite.
  • Knäck äggen i en skål.
  • Häll i socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
  • Tillsätt det smälta smöret.
  • Blanda allt väl.
  • Häll smeten i formen och grädda kakan långt ner i ugnen, cirka 30 minuter.
  • Servera kakan med vispad grädde.

Kommentarer

Kladdkaka kallas den för att den inte blir färdiggräddad inuti. Men det är just det som är gott, särskilt med lite grädde till.

 

Kommentarer

 

# 01

2013-03-30, 14:26 |

# 02 Mums!

oj oj OJ! SUPER gott!! De ända som inte älskade den i familjen var mina hundar. De fick lite ont i magen.. Ha ha

2013-03-07, 14:00 | Fredrik Römo

# 03 God kladdkaka

Bakade kladdkakan i går. Den vara supergod.

2012-02-29, 12:53 | Jakob

# 04 TIPS

Jag föreslår att ha den på 17-20 min då blir kladdkakan godare och kladdigare =)

2011-08-01, 21:19 | Simon

# 05 Gott!

Gjort denna massor med gånger. Även haft i krossade polkagrisar också. Blir super!

2011-05-20, 20:11 | Agnes

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
 
 
 

Annons: