Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Icakuriren Recept

Klassisk brunsås

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (86)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 15 min.

  • 3 1/2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond på flaska
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar

Gör så här

  • Rör ihop vatten och fond till en buljong. Smält smöret i en såskastrull och rör ner mjölet. Tillsätt buljongen, lite i taget under vispning. Låt såsen småkoka 4-5 minuter. Späd med grädde, smaka av med soja, salt och peppar.
 

Kommentarer

 

# 01

Håller med föregående talare, colorit soya använder jag och det blir jättebra resultat.

2013-11-29, 14:07 | jimmy

# 02 Mjae

Kinesisk soja ger en alldeles för bitter smak för en klassisk brunsås. Om syftet är att ge färg använd colorit soja. Dessutom ger köttbuljong, gärna från en tärning en mildare och behagligare smak.

2013-09-22, 23:59 | Andreas

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: