Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Icakuriren Recept

Klassisk brunsås

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (87)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 15 min.

  • 3 1/2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond på flaska
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar

Gör så här

  • Rör ihop vatten och fond till en buljong. Smält smöret i en såskastrull och rör ner mjölet. Tillsätt buljongen, lite i taget under vispning. Låt såsen småkoka 4-5 minuter. Späd med grädde, smaka av med soja, salt och peppar.
 

Kommentarer

 

# 01 Fel, fel, fel!

Självklart skall man vare sig ha kinesisk soja eller koloritsoja, som bara är färg och socker, typ. Använd en ljus (de är fortfarande bruna i färgen, men kallas ljus till skillnad från svinstark kinesisk soja med bitterhet i) japansk soja, så klart! Använder köttbuljongtärning eller en bra kalvfond på flaska, japansk soja, skippar mjölet helt och har i desto mer grädde för att få en krämig sås! Och japp, gärna lite svartvinbärsgelé i.

2014-09-25, 17:17 | Pia

# 02 precis!

använd colorit soya, köttbuljong på tärning från blå band! samt ha i en matsked svart vinbärsgele, alt lingonsylt... SVINGOTT! btw kan grädden bytas ut mot mjölk, personligen brukar jag använda både och ;)

2014-07-19, 19:34 | anna

# 03

Håller med föregående talare, colorit soya använder jag och det blir jättebra resultat.

2013-11-29, 14:07 | jimmy

# 04 Mjae

Kinesisk soja ger en alldeles för bitter smak för en klassisk brunsås. Om syftet är att ge färg använd colorit soja. Dessutom ger köttbuljong, gärna från en tärning en mildare och behagligare smak.

2013-09-22, 23:59 | Andreas

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: