Läsar-recept

Knäckig hallonpaj med honung

Du behöver 1 kg hallon färska eller frysta 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 dl havregryn 1 dl flytande honung 1 dl flytande margarin...

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 kg hallon färska eller frysta
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl flytande honung
  • 1 dl flytande margarin eller smörblandning
  • vaniljvisp till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Låt frysta tinade hallon rinna av lite. Lägg hallonen i en ugnssäker pajform.

2
Blanda vetemjöl, bakpulver, havregryn och honung. Tillsätt det flytande matfettet och

3
rör ihop till en smulig smet. Fördela smeten över hallonen och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

4
Servera med vaniljvisp eller glass.

5
Tips! Är hallonen sura kan man blanda dem med lite socker,

6
är de väldigt saftiga kan man vända ner en matsked potatismjöl i hallonen. Följ sedan receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top