Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Koka om frysta kräftor
Foto: Björn Tesch

Koka om frysta kräftor

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (47)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

6 portioner

Tillagningstid: 20 min.

  • 2 kg tinade kräftor
  • 2 1/2 liter vatten
  • 1 flaska (33 cl) lättöl
  • 100 g grovsalt
  • 2 sockerbitar
  • 1 msk dillfrö
  • 1 kg krondill, kronorna

Gör så här

  • Lägg kräftorna i en bunke. Koka upp vatten, öl, grovsalt, sockerbitar och dillfrö. Tillsätt hälften av dillkronorna och låt dem koka med 5 minuter. Ta bort och lägg i resten av krondillen. Slå den kokheta lagen över kräftorna. Ställ bunken i kallvatten för avkylning, sätt in kräftorna i kylen över natten.

Kommentarer

Recept: Per-Anders Bergqvist. Frysta kräftor kan ha minst sagt varierande kvalitet, men bara genom att lägga dem en ny lag så blir de mycket godare.

 

Kommentarer

 

# 01 Mängden dillkronor

Ett kilo krondill ger inte ett kilo dillkronor! Ni menar väl kronorna från ett kilo krondill vilket verkar mer rimligt. Kan man lägga i resten av dillen också när man kokar upp lagen och sedan tabort den?

2013-08-21, 12:03 | Pelle på ön

# 02 Mängden krondill

Ja, det låter mycket, men det stämmer faktiskt att det ska vara så mycket krondill. Det är därför kräftorna får en riktigt mättad dillsmak. Har man lite mindre mängd blir det inte riktigt lika mättad dillsmak, men smaken är som bekant olika.

2012-08-10, 14:07 | Susanna Hedengren, webbred Icakuriren

# 03 koka om frysta kräftor recept

Hej ! Receptet säger att bruka vid omkoket 1kg krondill ,"men detta kan väl inte vara möjligt " skulle mer säga att ska vara 1 hg eller ? Har jag fel ?

2012-08-09, 11:01 | Anders i Åkersberga

# 04 god enkel

super gott och enkelt . jag rekommenderar detta recept

2012-07-28, 16:18 | julia westerberg

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: