Kokoskaka med rostade flingor på toppen

Du behöver 150 g smör eller margarin 3 ägg 2 dl strösocker 200 g riven kokos 1 påse (50 g) hackade apelsinskal 1 dl (60...


12 portioner

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 200 g riven kokos
  • 1 påse (50 g) hackade apelsinskal
  • 1 dl (60 g) vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 2 dl riven kokos
  • 2 dl florsocker
  • ca 1 1/2 msk kallt vatten

Gör så här

1
Smörj en rund kakform med löstagbar botten, 22 centimeter i diameter. Strö kokos i botten och runt kanten.

2
Smält matfettet och låt det svalna, vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfettet.

3
Blanda kokos, apelsinskal, mjöl och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten. Häll den i formen.

4
Grädda kakan på galler på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 50 minuter. Låt kakan svalna i formen en stund. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna under formen.

5

6
Glasyr:

7
Rosta kokosflingorna i torr stekpanna tills de är gyllene. Lägg dem i en skål och låt dem kallna helt.

8
Rör ut florsockret med vatten, endast lite i taget, till en glasyr som inte rinner. Bred den på kakan och strö de gyllene kokosflingorna över. Nu är kakan klar att serveras.

9
Kakan kan bakas i förväg och frysas, men vänta då med glasyren tills kakan ska serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top