Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 200 g riven kokos
- 1 påse (50 g) hackade apelsinskal
- 1 dl (60 g) vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- Glasyr:
- 2 dl riven kokos
- 2 dl florsocker
- ca 1 1/2 msk kallt vatten
Gör så här
1
Smörj en rund kakform med löstagbar botten, 22 centimeter i diameter. Strö kokos i botten och runt kanten.
2
Smält matfettet och låt det svalna, vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfettet.
3
Blanda kokos, apelsinskal, mjöl och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten. Häll den i formen.
4
Grädda kakan på galler på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 50 minuter. Låt kakan svalna i formen en stund. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna under formen.
5
6
Glasyr:
7
Rosta kokosflingorna i torr stekpanna tills de är gyllene. Lägg dem i en skål och låt dem kallna helt.
8
Rör ut florsockret med vatten, endast lite i taget, till en glasyr som inte rinner. Bred den på kakan och strö de gyllene kokosflingorna över. Nu är kakan klar att serveras.
9
Kakan kan bakas i förväg och frysas, men vänta då med glasyren tills kakan ska serveras.