Kokoskakor med limecurd

Du behöver 50 g smör 2 ägg (med extra gul gula) 1 1/2 dl strösocker 200 g kokosflingor 1 burk lemon curd rivet skal av...


12 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 ägg (med extra gul gula)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g kokosflingor
  • 1 burk lemon curd
  • rivet skal av 1–2 limefrukter

Gör så här

1
Smält smöret, låt det svalna. Vispa äggen pösiga med sockret i en bunke. Rör i kokos och smör. Låt smeten stå och svälla minst 15 minuter.

2

3
Klicka ut och forma cirka 24 tjocka plättar på papprade plåtar. Grädda mitt i 200 grader varm ugn 10–12 minuter. Låt svalna. Smaksätt den färdiga citronkrämen med nyrivet limeskal. Lägg ihop kokoskakorna två och två med limekräm emellan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top