Du behöver
- 500 g laxfilé utan skinn
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl kokosflingor
- 4 st avokado fina, mogna
- 4 st salladslökar
- 1 st gurka
- 1 msk japansk soja
- 1 msk pressad limesaft
- 1 msk olivolja
- olja till stekning
- limeklyftor till servering
Gör så här
1
Torka av laxen och skär den i 16 bitar. Salta och peppra laxen och vänd den i kokosflingorna så att den täcks runtom. Lägg upp på en tallrik.
2
Skala, kärna ur och skiva avokadon, strimla salladslöken, skala, kärna ur och tärna gurkan. Vänd försiktigt ihop dem i en skål med soja, limesaft och olja.
3
Stek laxen i medelvarm stekpanna i lite olja någon minut per sida beroende på hur tillagad du vill ha den.
4
Servera laxen med salladen och limeklyftor.
Näringsvärde: Kcal 488, Fett 40 g, Kolhydrater 6 g, Fibrer 6 g