Kokospanerad lax med avocadosallad

Du behöver 500 g laxfilé utan skinn salt och nymalen svartpeppar 2 dl kokosflingor 4 st avokado fina, mogna 4 st salladslökar 1 st gurka...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl kokosflingor
  • 4 st avokado fina, mogna
  • 4 st salladslökar
  • 1 st gurka
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 msk olivolja
  • olja till stekning
  • limeklyftor till servering

Gör så här

1
Torka av laxen och skär den i 16 bitar. Salta och peppra laxen och vänd den i kokosflingorna så att den täcks runtom. Lägg upp på en tallrik.

2
Skala, kärna ur och skiva avokadon, strimla salladslöken, skala, kärna ur och tärna gurkan. Vänd försiktigt ihop dem i en skål med soja, limesaft och olja.

3
Stek laxen i medelvarm stekpanna i lite olja någon minut per sida beroende på hur tillagad du vill ha den.

4
Servera laxen med salladen och limeklyftor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 488, Fett 40 g, Kolhydrater 6 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top