Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 4 dl kokosmjölk
- 0.75 dl strösocker
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 st citron saften
Blåbärssås
4 dl blåbär frysta
0.5 dl vatten
0.5 dl florsocker
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp kokosmjölk, socker, grädde och saften av citron eller lime. Ta bort från värmen. Ta upp gelatinbladen ut vattnet och rör ner dem så de smälter i kokosgrädden.
2
Låt svalna i några minuter. Rör om och häll upp i fem plastmuggar eller portionsformar som sköljts ur med kallt vatten.
3
Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar, gärna över natten.
4
Blåbärssås Mixa alla ingredienserna till en slät sås. Låt såsen stå i kylen till servering.
5
Ta fram pannacottorna en stund före servering och vänd upp dem på assietter. Skeda blåbärssås över varje portion och toppa eventuellt med några färska blåbär.
Förutom tillagningstid tillkommer tid att stelna.
Detta är ett läsarrecept inskickat av Viktor Hagström i Töllsjö.