Kokostoppar med pistagenötter och ekosocker

Du behöver 1/2 dl pistagenötskärnor (ca 75 g med skal), grovhackade 200 g kokosflingor 2 1/2 dl ekologiskt strösocker 4 äggvitor 1 äggula Gör så...


25 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl pistagenötskärnor (ca 75 g med skal), grovhackade
  • 200 g kokosflingor
  • 2 1/2 dl ekologiskt strösocker
  • 4 äggvitor
  • 1 äggula

Gör så här

1
Blanda hackade nötter, kokos, socker, äggvitor och äggula i en rymlig kastrull. Sjud massan under omrörning tills den känns genomvarm.

2
Klicka massan med teskedar till toppar på pappersklädd plåt. Hjälp till med fingrarna att samla degen om kokosen spretar.

3
Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader 10–12 minuter tills de får fina prickar. Låt dem svalna på plåten innan de läggs på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top