Kokt torsk med paprikasås

Du behöver 600 g miljömärkt torskfilé färsk eller fryst lättinad salt 1 st röd paprika delad och rensad 2 msk olivolja 0.5 st gul lök...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g miljömärkt torskfilé färsk eller fryst lättinad
  • salt
  • 1 st röd paprika delad och rensad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st gul lök skivad
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 nypa strösocker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 st purjolök
  • smör

Gör så här

1
Salta fisken, koka i mikron på fat med lite vatten, full effekt, 7–8 minuter. Eller i smord form med en centimeter vatten och folietäckt i 200-gradig ugn, 20–25 minuter.

2
Skär paprikan i bitar. Fräs i oljan med löken utan att de får färg. Häll på 2 dl vatten, buljong och grädde.

3
Koka paprikan mjuk i 10 minuter, stavmixa såsen slät, smaka av med socker, salt och svartpeppar.

4
Skölj purjon väl, strimla den. Fräs mjuk i smör på ganska låg värme, salta. Servera till torsken med paprikasås och nykokt, pressad potatis.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 567, fett 29 g, kolhydrater 37 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top