Du behöver
- 600 g miljömärkt torskfilé färsk eller fryst lättinad
- salt
- 1 st röd paprika delad och rensad
- 2 msk olivolja
- 0.5 st gul lök skivad
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl vispgrädde
- 1 nypa strösocker
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 st purjolök
- smör
Gör så här
1
Salta fisken, koka i mikron på fat med lite vatten, full effekt, 7–8 minuter. Eller i smord form med en centimeter vatten och folietäckt i 200-gradig ugn, 20–25 minuter.
2
Skär paprikan i bitar. Fräs i oljan med löken utan att de får färg. Häll på 2 dl vatten, buljong och grädde.
3
Koka paprikan mjuk i 10 minuter, stavmixa såsen slät, smaka av med socker, salt och svartpeppar.
4
Skölj purjon väl, strimla den. Fräs mjuk i smör på ganska låg värme, salta. Servera till torsken med paprikasås och nykokt, pressad potatis.
Näringsvärde: Kcal 567, fett 29 g, kolhydrater 37 g, fibrer 5 g