Kokt torsk med räkor och stenbitsrom

Du behöver 2.5 st fiskfilé torskrygg eller plattfisk 2 dl crème fraîche 34 1 st fiskbuljongtärning 1 st stenbitsrom burk röd räkor så många man...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 st fiskfilé torskrygg eller plattfisk
  • 2 dl crème fraîche 34
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 st stenbitsrom burk röd
  • räkor så många man vill
  • 0.5 dl vitt vin till såsen

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i fisken och dra grytan från plattan. Låt fisken dra under lock i cirka 5 minuter. På så vis blir den saftig i köttet.

2
Sås: Häll creme fraiche i en kastrull, tillsätt smulad fiskbuljongtärning. Koka upp och rör om tills

3
buljongen löst sig. Tillsätt eventuellt en slurk vitt vin som får koka med någon minut.

4
Lägg upp fisken, avrunnen, på två tallrikar. Häll sås över och lägg på räkor och en klick stenbitsrom.

5
Servera med pressad potatis.


Kommentar:
Tillbehör: pressad potatis.
I tillagningstiden är inte eventuellt skalande av räkor medräknat.
Detta är ett läsarrecept från Monika Skytte i Järfälla.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top