Du behöver
- 2.5 st fiskfilé torskrygg eller plattfisk
- 2 dl crème fraîche 34
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 st stenbitsrom burk röd
- räkor så många man vill
- 0.5 dl vitt vin till såsen
Gör så här
1
Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i fisken och dra grytan från plattan. Låt fisken dra under lock i cirka 5 minuter. På så vis blir den saftig i köttet.
2
Sås: Häll creme fraiche i en kastrull, tillsätt smulad fiskbuljongtärning. Koka upp och rör om tills
3
buljongen löst sig. Tillsätt eventuellt en slurk vitt vin som får koka med någon minut.
4
Lägg upp fisken, avrunnen, på två tallrikar. Häll sås över och lägg på räkor och en klick stenbitsrom.
5
Servera med pressad potatis.
Tillbehör: pressad potatis.
I tillagningstiden är inte eventuellt skalande av räkor medräknat.
Detta är ett läsarrecept från Monika Skytte i Järfälla.