Konjaksmarinerade färska bär med vaniljgrädde

Du behöver bär t ex blåbär, hallon, björnbär konjak ca 30 cl billig 2 msk strösocker 2 dl grädde 1 st vaniljstång 1 krm strösocker...


4 portioner

Du behöver

  • bär t ex blåbär, hallon, björnbär
  • konjak ca 30 cl billig
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl grädde
  • 1 st vaniljstång
  • 1 krm strösocker
  • citronmeliss färsk

Gör så här

1
Lägg hela bär i en glasburk med lock. Slå över konjak. Rör försiktigt ner sockret. Slut burken väl och låt stå och dra, gärna över natten, i kylskåp. Vänd någon gång på burken så att alla bär får ta smak av konjaken.

2
Slå upp grädden i en bunke. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur vaniljfröna och lägg dem i bunken med grädde. Vispa tills grädden får lagom hård konsistens.

3
Lägg lite bär i ett glas eller liknande. Toppa med en klick vaniljgrädde och några blad av färsk citronmeliss.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top