Korinthjärtan med ekosocker

Du behöver 200 g smör, mjukt 2 1/2 dl ekologiskt strösocker 1 tsk bikarbonat 2 msk vispgrädde 1 ägg 1 dl (50 g) korinter 5...


65 portioner

Du behöver

  • 200 g smör, mjukt
  • 2 1/2 dl ekologiskt strösocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl (50 g) korinter
  • 5 dl (300 g) vetemjöl

Gör så här

1
Rör smör och socker smidigt och poröst, använd elvispen eller en köksmaskin. Rör ut bikarbonatet i grädden och rör ner den i smöret. Rör ner ägget. Mjöla korinterna med 1/2 deciliter av mjölet. Rör ner korinterna i degen. Arbeta in mjölet i degen, men spara 1/2–1 deciliter av mjölet till utbakningen.

2

3
Ta upp degen på bakbordet, dela degen i två lika stora delar. Arbeta samman varje del med lite av utbakningsmjölet. Klappa delarna till två platta runda kakor. Täck med plastfolie och lägg i kylen minst en timme eller till nästa dag.

4

5
Kavla ut degplattorna på mjölat bakbord, 2–3 millimeters tjocklek. Ta ut kakor med mått, lägg kakorna på pappersklädd plåt och grädda dem mitt i ugnen i 175 grader 8–10 minuter. Låt kallna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top