Korv med örtstomp och tomatsallad

Du behöver 1 kg potatis skalad 3 msk bladpersilja hackad 1 st citron det yttersta finrivna skalet 1 st rödlök skalad, finhackad 1 dl parmesanost...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis skalad
  • 3 msk bladpersilja hackad
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 1 st rödlök skalad, finhackad
  • 1 dl parmesanost finriven
  • 3.5 msk olivolja extra virgin
  • flingsalt nymalen svartpeppar
  • tomatsallad
  • 4 st mogna tomater sköljda
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vinäger
  • socker ev en gnutta
  • 400 g korv t ex färsk salsiccia

Till servering

dijonsenap

Gör så här

1
1 Koka potatisen mjuk i väl saltat vatten. Ånga av och krossa grovt med gaffel. Blanda med persilja, citron, rödlök, parmesanost och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

2
2 Skär tomaterna itu och sedan

3
i skivor, vänd ihop med olja och vinäger. Krydda med salt och peppar och eventuellt en aning socker.

4
3 Stek korven och servera med

5
potatisstomp, sallad och senap


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 508, Fett 26 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top