Korvpaket med tomatspett

Du behöver 500 g korv t ex chorizo, bratwurst, lunchkorv 1 st knippa färsk lök 3 st paprikor 2 msk olivolja salt, svartpeppar 150 g...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g korv t ex chorizo, bratwurst, lunchkorv
  • 1 st knippa färsk lök
  • 3 st paprikor
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 700 g färskpotatis vältvättad och kokt
  • 3 msk olivolja
  • 2 st rosmarinkvistar plockade blad
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 pkt cocktailtomater ca 250 g
  • 4.5 msk persilja finstrimlad
  • 2 msk kapris hackade
  • 1 st citron det finrivna skalet + saften av halva
  • 3.5 msk olivolja
  • olja till pensling

Gör så här

1
Dela korven i mindre bitar. Ansa, skala och skär löken i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.

2
Blanda grönsakerna med oljan, salta och peppra. Tärna fetaosten.

3
Forma 4 stora aluminiumfoliebitar till skålar. Fördela korv, grönsaker och fetaost-tärningar i dem. Vik ihop folien till täta paket. Lägg paketen på grillen cirka 15 minuter.

4
Blanda potatis, olja och rosmarin. Salta.

5
Grilla potatisen på en foliebricka cirka 10 minuter, eller tills den får fin färg.

6
Trä tomaterna på blötlagda träspett. Nagga tomaterna med en gaffel. Pensla dem med oljan och grilla spetten cirka 5 minuter, vänd då och då. Salta.

7
Blanda alla ingredienserna till gremolatan.

8
Öppna korvpaketen försiktigt och servera dem med tomatspetten, potatisen och gremolatan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top