Du behöver
- 500 g korv t ex chorizo, bratwurst, lunchkorv
- 1 st knippa färsk lök
- 3 st paprikor
- 2 msk olivolja
- salt, svartpeppar
- 150 g fetaost
- 700 g färskpotatis vältvättad och kokt
- 3 msk olivolja
- 2 st rosmarinkvistar plockade blad
- 1 tsk flingsalt
- 1 pkt cocktailtomater ca 250 g
- 4.5 msk persilja finstrimlad
- 2 msk kapris hackade
- 1 st citron det finrivna skalet + saften av halva
- 3.5 msk olivolja
- olja till pensling
Gör så här
1
Dela korven i mindre bitar. Ansa, skala och skär löken i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.
2
Blanda grönsakerna med oljan, salta och peppra. Tärna fetaosten.
3
Forma 4 stora aluminiumfoliebitar till skålar. Fördela korv, grönsaker och fetaost-tärningar i dem. Vik ihop folien till täta paket. Lägg paketen på grillen cirka 15 minuter.
4
Blanda potatis, olja och rosmarin. Salta.
5
Grilla potatisen på en foliebricka cirka 10 minuter, eller tills den får fin färg.
6
Trä tomaterna på blötlagda träspett. Nagga tomaterna med en gaffel. Pensla dem med oljan och grilla spetten cirka 5 minuter, vänd då och då. Salta.
7
Blanda alla ingredienserna till gremolatan.
8
Öppna korvpaketen försiktigt och servera dem med tomatspetten, potatisen och gremolatan.