Evas persikokyckling med svamp, bulgur och lingon

Du behöver 1 liter skuren svamp, till exempel trattkantareller 1 msk smör 800 g kycklingfilé 2–3 msk smör eller matolja 1 burk konserverade persikor 3...


4 portioner

Du behöver

  • 1 liter skuren svamp, till exempel trattkantareller
  • 1 msk smör
  • 800 g kycklingfilé
  • 2–3 msk smör eller matolja
  • 1 burk konserverade persikor
  • 3 buljongtärningar med vitlök och örter
  • 2–4 vitlöksklyftor
  • 4 dl grädde och/eller mjölk
  • Kryddblandning
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm curry
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl vete- eller majsenamjöl
  • Tillbehör:
  • bulgurvete samt lingon

Gör så här

1
Förkoka och stek därpå svampen i smör.

2
Strimla kycklingen. Vänd ner kycklingstrimlorna med kryddblandningen i en plastpåse.

3

4
Stek kycklingen i smör eller olja i en stor gryta.

5
Häll över persikospadet, smula i buljongtärningarna och pressa i vitlöken. Tillsätt svampen.

6

7
Sjud kycklingen i cirka 10 minuter.

8
Häll i grädden/mjölken och sjud i ytterligare 5 minuter eller tills kycklingen är färdig och såsen fått lagom konsistens.

9
Skär persikorna i vackra klyftor och lägg dem i grytan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top