Krämiga citronmuffins med hallon på toppen

Du behöver 200 g smör 4 st ägg 2.5 dl strösocker 1 st citron skal och saft av 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Garnering...

Tillagningstid: 35 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 st citron skal och saft av
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering

crème fraîche
hallon eller andra bär

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda ner citronsaft och -skal i äggsmeten. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner det i

2
smeten. Häll till sist i smöret.

3
Häll smeten i formar, fyll till två tredjedelar och grädda i 8–10 minuter, inte längre. Kakorna ska vara lite lösa i mitten, de stabiliserar sig när de svalnar. Dekorera med creme fraiche och bär.


Kommentar:
Vi bjuder på fem fikavänliga recept ur boken ”Sju sorters sommarkakor”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top