Du behöver
- 6 dl havregryn
- 2 dl dinkelflingor
- 2 dl hirsflingor
- 2 dl boveteflingor
- 2 dl vetegroddar
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl linfrö
- 1 dl sesamfrö
- 1 dl nötter hackade. t. ex cashewnötter och mandel
- 1 dl russin
- 1 msk vaniljsocker
- 1.5 dl rapsolja
- 1.5 dl vatten
- 0.5 dl flytande honung
Servera med:
yoghurt eller filmjölk
bär
Gör så här
1
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
2
Vispa ihop rapsolja, vatten och flytande honung. Häll det över flingblandningen samtidigt som du rör.
3
Lägg över i långpanna. Rosta i 200 grader 20 minuter. Rör om då och då.
4
Förvara i en tättslutande burk.
5
Fruktyoghurt och lite färska bär är gott till. Men det går förstås bra med vanlig yoghurt eller fil också.