Krispig müsli på fyra flingor

Du behöver 6 dl havregryn 2 dl dinkelflingor 2 dl hirsflingor 2 dl boveteflingor 2 dl vetegroddar 1 dl solrosfrön 1 dl linfrö 1 dl...


20 portioner

Du behöver

  • 6 dl havregryn
  • 2 dl dinkelflingor
  • 2 dl hirsflingor
  • 2 dl boveteflingor
  • 2 dl vetegroddar
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl nötter hackade. t. ex cashewnötter och mandel
  • 1 dl russin
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 dl rapsolja
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl flytande honung

Servera med:

yoghurt eller filmjölk
bär

Gör så här

1
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.

2
Vispa ihop rapsolja, vatten och flytande honung. Häll det över flingblandningen samtidigt som du rör.

3
Lägg över i långpanna. Rosta i 200 grader 20 minuter. Rör om då och då.

4
Förvara i en tättslutande burk.

5
Fruktyoghurt och lite färska bär är gott till. Men det går förstås bra med vanlig yoghurt eller fil också.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top