Krispig sommarsallad med citrusdressing

Du behöver 2 kålrabbi 2 syrliga äpplen, t ex Granny Smith 4 stjälkar salladslök 4 små stjälkar blekselleri 1–1 1/2 grön chili saft och det...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 kålrabbi
  • 2 syrliga äpplen, t ex Granny Smith
  • 4 stjälkar salladslök
  • 4 små stjälkar blekselleri
  • 1–1 1/2 grön chili
  • saft och det finrivna yttersta gula skalet från 1 citron
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 dl finstrimlad bladpersilja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Skala kålrabbin och strimla den riktigt fint. Kärna ur äpplena och strimla dem fint. Strimla även salladslök, blekselleri och chili.

2
Blanda samman allt med saft och skal från citron och rapsolja. Smaka av med salt och svartpeppar och vänd ner persilja strax före servering.


Kommentar:
Den krispiga och syrliga salladen passar till allt grillat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top