Kryddig fiskgryta med korv

Du behöver 1 st gul lök 1 st korv kryddstark, rökt eller rå korv t ex spansk chorizo, ca 100 g 1 st squash liten...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st korv kryddstark, rökt eller rå korv t ex spansk chorizo, ca 100 g
  • 1 st squash liten
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 st burk krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • salt
  • 600 g fiskgrytbitar blandade av t ex lax, sej, torsk
  • 1 st citron vältvättad, det yttersta finstrimlade skalet
  • 2 msk persilja finstrimlad
  • 3/4–1 dl majonnäs
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 2 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skiva korven i slantar. Ansa, dela och skiva squashen. Fräs löken i oljan cirka 3 minuter. Blanda i korven och squashen. Blanda i smulad buljongtärning och ajvar. Tillsätt tomaterna och vattnet. Koka upp och sjud grytbasen under lock cirka 10 minuter. Smaka av med salt.

2
Lägg i fiskbitarna och koka under lock cirka 5 minuter, eller tills fisken är precis genomkokt. Toppa grytan med citronskal och persilja. Servera med majonnäs smaksatt med citronsaft och pressad vitlök. Kokt potatis, couscous eller bröd är gott att servera till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top