Kryddig korv med bönor

Du behöver 600 g chorizokorv olivolja 1 st rödlök 1 st broccoli 1 st förpackning blandade bönor (ca 380 g) 1 st förpackning kikärter (ca...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g chorizokorv
  • olivolja
  • 1 st rödlök
  • 1 st broccoli
  • 1 st förpackning blandade bönor (ca 380 g)
  • 1 st förpackning kikärter (ca 380 g)
  • 1 st cocktailtomater ask
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

1
Dela korven i mindre bitar. Hetta upp några matskedar olivolja i en stekpanna och stek korven i cirka 5 minuter tills den fått färg på bägge sidor.

2
Skala och dela löken på mitten. Skär i tunna klyftor. Lägg upp korven på ett fat och tillsätt 1 msk olivolja i stekpannan. Stek löken i cirka 2 minuter tills den mjuknat. Dela

3
under tiden broccolin i mindre buketter. Halvera stjälkarna och skär i tunna skivor. Lägg ner broccolin med löken, fräs i ett par minuter. Tillsätt eventuellt ytterligare någon matsked olja om det verkar torrt i pannan.

4
Häll av spadet från bönorna och lägg dem i en bunke. Dela

5
tomaterna i halvor. Häll i vinäger och 2 matskedar olivolja och blanda med bönorna. Krydda med lite salt och peppar. Vänd även ner broccolin och löken. Blanda gräddfil med sambal oelek.

6
Lägg upp bönsalladen på tallrikar tillsammans med den stekta korven och servera med sambaldressingen. Ris eller libabröd är gott att servera till salladen och gör den mer mättande.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top