Kryddig kyckling med tahinikräm

Du behöver 600 g kycklingfil 1 tsk malen koriander 1 tsk spiskummin malen 1 tsk torkad timjan 1 tsk flingsalt peppar olivolja till stekning 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfil
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • peppar
  • olivolja till stekning
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk tahini sesampasta
  • 1 st citron skalet av hela
  • 2 st vitlök finrivna
  • salt
  • 4 prt couscous fullkorn
  • 1 msk smör
  • 1 st granatäpple kärnorna
  • 1 st persilja de hackade bladen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Torka av kycklingfiléerna och gnid in dem med kryddorna. Stek i olja i het panna till fin färg, lägg över i ugnsform och stek klart i ugnen till en innertemperatur på 68 grader. Ta ut och låt vila.

2
Blanda matyoghurt, tahini, citronskal, -saft och vitlök. Smaka av med salt.

3
Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen, rör sedan i smör, granatäppelkärnor och persilja.

4
Servera kycklingen med couscous och tahinikräm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top