Kryddig linsgryta med myntayoghurt

Du behöver 1 tsk spiskummin malen 1 tsk gurkmeja 1 tsk curry 1 tsk chilipulver 0.5 tsk chiliflakes olja till stekning 1 st lök skalad,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 tsk spiskummin malen
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • olja till stekning
  • 1 st lök skalad, hackad
  • 2 st vitlök hackade
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 st burk finkrossade tomater
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st tetror kokta linser
  • salt, svartpeppar
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • mynta finhackade
  • bröd till servering

Gör så här

1
Fräs kryddorna ett par minuter i olja i en vid kastrull. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg.

2
Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtärning och låt puttra i cirka tio minuter, tillsätt därefter de avrunna linserna och låt puttra ytterligare 5 minuter. Späd med mer vatten vid behov. Smaka av med salt och peppar.

3
Under tiden linsgrytan puttrar, blanda yoghurt med finhackade myntablad och smaka av med salt.

4
Servera linsgrytan med myntayoghurt och bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top