Du behöver
- 1 tsk spiskummin malen
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk curry
- 1 tsk chilipulver
- 0.5 tsk chiliflakes
- olja till stekning
- 1 st lök skalad, hackad
- 2 st vitlök hackade
- 1 msk ingefära riven
- 1 st burk finkrossade tomater
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 st tetror kokta linser
- salt, svartpeppar
- 2 dl turkisk yoghurt
- mynta finhackade
- bröd till servering
Gör så här
1
Fräs kryddorna ett par minuter i olja i en vid kastrull. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg.
2
Tillsätt tomatkross, vatten och buljongtärning och låt puttra i cirka tio minuter, tillsätt därefter de avrunna linserna och låt puttra ytterligare 5 minuter. Späd med mer vatten vid behov. Smaka av med salt och peppar.
3
Under tiden linsgrytan puttrar, blanda yoghurt med finhackade myntablad och smaka av med salt.
4
Servera linsgrytan med myntayoghurt och bröd.