Kryddiga kamben på grillen

Du behöver 1.5 kg kamben av gris 1 tsk salt 1 msk spiskummin 1 tsk koriander 1 tsk chili 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg kamben av gris
  • 1 tsk salt
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk muscovadosocker
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk flytande honung
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk muscovadosocker
  • 0.5 tsk paprikapulver milt
  • 1.5 krm vitlökspulver
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

1
Lägg kambenen på ett fat. Blanda ingredienserna till kryddrubben och gnid in köttet med blandningen. Täck med plastfilm och låt marinera i kylskåp 2–3 timmar, gärna över natten.

2
Grilla kambenen på indirekt värme under lock tills köttet är mört, cirka 1 timme, vänd då och då. Blanda ingredienserna till glazen under tiden. Pensla köttet med glazen och grilla tills köttet kan lossas från benen. Pensla med mera glaze då och då. Servera med ananasspett och syltade tomater som tillbehör.


Kommentar:
Tips! Indirekt värme innebär att kolen läggs på sidorna av grillen och köttet läggs i mitten. Ligger köttet rakt över glöden riskerar de att brännas.
Det går bra att tillaga köttet i 175 grader varm ugn. Sätt köttet i nedre delen av ugnen, cirka 1 timme, vänd 2–3 gånger under tiden. Pensla med glaze 2–3 gånger under de sista 15 minuterna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top