Kryddigt ris med kyckling

Du behöver 1 st gul lök 1 st röd chili 1 st saffran (0,5 g) 0.5 tsk paprikapulver rökt 3 dl basmatiris 0.5 tsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st röd chili
  • 1 st saffran (0,5 g)
  • 0.5 tsk paprikapulver rökt
  • 3 dl basmatiris
  • 0.5 tsk salt
  • 2 st morötter
  • 1 st bönor t ex röda bönor eller cannellini
  • 2 dl kyckling tillagat i bitar, benfritt
  • 2 dl matyoghurt 10
  • 1 st citron
  • svartpeppar

Gör så här

1
Skala löken och finhacka den och chilifrukten. Fräs dem i ett par minuter i olivolja i en kastrull.

2
Tillsätt saffran, rökt paprikapulver och ris och fräs under omrörning i någon minut till. Tillsätt salt och 5 dl hett vatten, rör om och låt koka på svag värme under lock i 12

3
minuter.

4
Dra av från värmen och låt stå i ytterligare 10 minuter.

5
Skala och riv morötterna grovt. Skölj bönorna och låt dem rinna av.

6
Blanda yoghurten med fint rivet skal och saften av citronen. Smaka av med salt och peppar.

7
Vänd ner bönor och morötter i riset och servera det med värmd kyckling och citronyoghurt.


Kommentar:
Tips! Det funkar fint med andra sorters ris, men du kan behöva anpassa koktiden efter anvisningarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top