Kryddinkokt rödkål och äpple med fikon

Du behöver 500 g rödkål strimlad 1 st schalottenlök finhackad 2 msk smör 2 dl rödvin 1 msk honung 0.5 cm hel kanel 2 lagerblad...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g rödkål strimlad
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl rödvin
  • 1 msk honung
  • 0.5 cm hel kanel 2 lagerblad
  • 3 st kryddpepparkorn
  • 3 st svartpepparkorn
  • 2 st äpplen skalade
  • 5 st fikon torkade
  • 2 st timjan finhackade
  • salt

Gör så här

1
Fräs kål och lök blanka i smör.

2
Tillsätt vin, honung och kryddor. Låt sjuda tills kålen känns mjuk, cirka 10 minuter.

3
Skär äpplena i små tärningar och fikonen i småbitar. Blanda dem i kålen mot slutet av koktiden.

4
Krydda med timjan och salt. Servera kålen varm eller kall.


Kommentar:
Passar till:
Skinka, revbensspjäll, alla sorters varma och kalla korvar, köttbullar, syltor, anka, kalkon, ripa, skogs-
fågel, ål, ugnsstekt julgädda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top