Du behöver
- 500 g rödkål strimlad
- 1 st schalottenlök finhackad
- 2 msk smör
- 2 dl rödvin
- 1 msk honung
- 0.5 cm hel kanel 2 lagerblad
- 3 st kryddpepparkorn
- 3 st svartpepparkorn
- 2 st äpplen skalade
- 5 st fikon torkade
- 2 st timjan finhackade
- salt
Gör så här
1
Fräs kål och lök blanka i smör.
2
Tillsätt vin, honung och kryddor. Låt sjuda tills kålen känns mjuk, cirka 10 minuter.
3
Skär äpplena i små tärningar och fikonen i småbitar. Blanda dem i kålen mot slutet av koktiden.
4
Krydda med timjan och salt. Servera kålen varm eller kall.
Passar till:
Skinka, revbensspjäll, alla sorters varma och kalla korvar, köttbullar, syltor, anka, kalkon, ripa, skogs-
fågel, ål, ugnsstekt julgädda.