Kryddkokt kyckling med apelsin

Du behöver 4–8 kycklinglår 2 dl grovt salt 1/4 tsk malen kryddnejlika 1/4 tsk malen ingefära 10 kryddpepparkorn 3 dl äppelmust eller äppeljuice 1 msk...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4–8 kycklinglår
  • 2 dl grovt salt
  • 1/4 tsk malen kryddnejlika
  • 1/4 tsk malen ingefära
  • 10 kryddpepparkorn
  • 3 dl äppelmust eller äppeljuice
  • 1 msk soja
  • 200 g gröna bönor
  • 2 blonda apelsiner
  • 2 aromatiska äpplen
  • 1 1/2 dl smetana
  • eller fet creme fraiche
  • 3–4 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1/2 tsk salt
  • en knippa gräslök, finskuren
  • kajennpeppar
  • 100 g sallad, gärna rucola
  • 4 långa skivor surdegsbröd

Gör så här

1
Gnid kycklinglåren med salt och lägg i plastpåse i kylen med resterande salt, över natt.

2
Nästa dag Skölj av kycklinglåren och lägg i vid gryta. Tillsätt kryddor, slå på äppeljuice och soja och låt småkoka under lock cirka 1 1/2 timme, tills köttet faller isär. Plocka bort skinnet.

3
Koka bönorna nästan mjuka, omkring 7 minuter i saltat vatten. Låt rinna av.

4
Skala apelsinerna, och skiva dem och äpplena ganska tunt.

5
Rör ihop en sås av smetana, apelsinjuicekoncentrat, salt och gräslök. Smaka av med kajennpeppar.

6
Grunda brödskivor med sallad och äppelskivor.

7
Lägg kyckling, apelsinskivor och bönor ovanpå, och ringla såsen över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top