Kryddostpaj med kajennpeppar

Du behöver 3 dl (165 g) rågsikt 125 g smör 1 tsk salt 100 g lagrad kryddost 100 g vällagrad västerbottensost eller prästost 3 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl (165 g) rågsikt
  • 125 g smör
  • 1 tsk salt
  • 100 g lagrad kryddost
  • 100 g vällagrad västerbottensost eller prästost
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 duttar kajennpeppar
  • 2 msk finstrimlad purjo

Gör så här

1
Blanda mjöl och smör, tryck ut degen på botten och 4–5 cm uppåt kanterna i en form med löstagbar kant, cirka 22

2
centimeter i diameter.

3
Pricka bottnen med gaffel och förgrädda pajskalet 12 minuter mitt i 225 grader varm ugn. Låt svalna.

4

5
Riv ostsorterna grovt.

6
Vispa samman mjölk och ägg med salt och kajenn till en smet.

7

8
Fördela osten i det svalnade pajskalet, strö på purjon, häll över äggmjölken. Grädda ytterligare 30–40 minuter, tills äggsmeten stannat. Låt kallna.

9

10
Kan göras färdig i förväg. Förvara kallt och mikra den ljum på maxeffekt cirka 5 minuter eller ugnsvärm i 200 grader 15–20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top