Kryddstekt lax med quinoa

Du behöver 2 dl quinoa (gärna tricolore) 0.5 st purjolök väl sköljd och strimlad 1 msk smör 1 st broccolihuvud i buketter, lättkokta 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa (gärna tricolore)
  • 0.5 st purjolök väl sköljd och strimlad
  • 1 msk smör
  • 1 st broccolihuvud i buketter, lättkokta
  • 1 st lime
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 st laxfilé portionsbitar
  • malen koriander
  • chilipeppar
  • salt
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

1
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs purjon mjuk i smör. Blanda den och broccolin med den kokta quinoan.

2
Riv det yttersta skalet från limen. Pressa halva limen över quinoan. Blanda limeskalet tillsammans med creme fraichen och resten av limesaften.

3
Krydda laxbitarna med koriander, chilipeppar och salt. Stek på me–delvärme runt om i 3 minuter.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 617, Fett 36 g, Kolhydrater 33 g, Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top