Du behöver
- 2 dl quinoa (gärna tricolore)
- 0.5 st purjolök väl sköljd och strimlad
- 1 msk smör
- 1 st broccolihuvud i buketter, lättkokta
- 1 st lime
- 2 dl crème fraîche
- 4 st laxfilé portionsbitar
- malen koriander
- chilipeppar
- salt
- 1 msk rapsolja
Gör så här
1
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Fräs purjon mjuk i smör. Blanda den och broccolin med den kokta quinoan.
2
Riv det yttersta skalet från limen. Pressa halva limen över quinoan. Blanda limeskalet tillsammans med creme fraichen och resten av limesaften.
3
Krydda laxbitarna med koriander, chilipeppar och salt. Stek på me–delvärme runt om i 3 minuter.
Näringsvärde: Kcal 617, Fett 36 g, Kolhydrater 33 g, Fibrer 12 g