Kungsräkor med basilika

Du behöver 12 st kungsräkor MSC-märkta med skal, tinade färsk basilika finhackad 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften 3 msk olivolja gärna...

Tillagningstid: 7 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 st kungsräkor MSC-märkta med skal, tinade
  • färsk basilika finhackad
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • 3 msk olivolja gärna med basilikasmak
  • 2 st vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • surdegsbröd

Gör så här

1
Skölj räkorna i kallt vatten och låt rinna av. Den som vill kan skära bort huvudena, här har vi behållit dem.

2
Hacka basilika och finriv citronskal.

3
Hetta upp rikligt med basilikaolja i en stekpanna och pressa i vitlöken. Fräs räkorna i het panna i cirka tre minuter tills de fått fin rosa färg. Vänd dem då och då.

4
Pressa citronsaft direkt i pannan, strö över färsk basilika och flingsalt.

5
Fördela räkorna på fyra assietter och servera genast med surdegsbröd att suga upp den goda oljan med. Det går också bra att servera räkorna direkt ur stekpannan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top