Du behöver
- 12 st kungsräkor MSC-märkta med skal, tinade
- färsk basilika finhackad
- 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
- 3 msk olivolja gärna med basilikasmak
- 2 st vitlöksklyftor
- flingsalt
- surdegsbröd
Gör så här
1
Skölj räkorna i kallt vatten och låt rinna av. Den som vill kan skära bort huvudena, här har vi behållit dem.
2
Hacka basilika och finriv citronskal.
3
Hetta upp rikligt med basilikaolja i en stekpanna och pressa i vitlöken. Fräs räkorna i het panna i cirka tre minuter tills de fått fin rosa färg. Vänd dem då och då.
4
Pressa citronsaft direkt i pannan, strö över färsk basilika och flingsalt.
5
Fördela räkorna på fyra assietter och servera genast med surdegsbröd att suga upp den goda oljan med. Det går också bra att servera räkorna direkt ur stekpannan.