Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé gärna med skinn
- salt svartpeppar
- smör och olja till stekning
- 1 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond konc
- 200 g haricots verts ansade
- 1 st bladpersilja bladen
- 2 st citron det yttersta finrivna skalet
- 2 st vitlök finhackad
- 1 msk olivolja
- potatis ev pressad
Gör så här
1
Skölj och torka av kycklingen och salta och peppra runtom. Stek i smör och olja i medelhet stekpanna fem minuter på varje sida. Häll i vin, vatten och kycklingfond, sänk eventuellt värmen och låt puttra cirka 4 minuter till.
2
Koka under tiden bönorna i saltat vatten i cirka 4 minuter.
3
Hacka bladpersiljan och blanda med citronskal, vitlök och olivolja.
4
Ta av stekpannan från värmen och vänd ner nykokta bönor och gremolatablandningen i kycklingskyn, smaka av och servera. Den som vill kompletterar med pressad potatis.