Kyckling med gremolata

Du behöver 600 g kycklinglårfilé gärna med skinn salt svartpeppar smör och olja till stekning 1 dl vitt vin 1 dl vatten 1 msk kycklingfond...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé gärna med skinn
  • salt svartpeppar
  • smör och olja till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 200 g haricots verts ansade
  • 1 st bladpersilja bladen
  • 2 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 2 st vitlök finhackad
  • 1 msk olivolja
  • potatis ev pressad

Gör så här

1
Skölj och torka av kycklingen och salta och peppra runtom. Stek i smör och olja i medelhet stekpanna fem minuter på varje sida. Häll i vin, vatten och kycklingfond, sänk eventuellt värmen och låt puttra cirka 4 minuter till.

2
Koka under tiden bönorna i saltat vatten i cirka 4 minuter.

3
Hacka bladpersiljan och blanda med citronskal, vitlök och olivolja.

4
Ta av stekpannan från värmen och vänd ner nykokta bönor och gremolatablandningen i kycklingskyn, smaka av och servera. Den som vill kompletterar med pressad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top