Kyckling med majssalsa

Du behöver 900 g kycklingdelar, t ex lår eller ben raps- eller olivolja till stekning Glaze 1 dl chilisås av ketchuptyp 1 dl japansk soja...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 900 g kycklingdelar, t ex lår eller ben
  • raps- eller olivolja till stekning
  • Glaze
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk flytande honung
  • Salsa
  • 3 tomater
  • 1 gurka
  • färskpressad saft av 1 citron
  • 1–2 tsk rå- eller muscovadosocker (kan uteslutas)
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk finstrimlad mynta, persilja eller koriander
  • 1 burk majs
  • 1–2 droppar t ex tabasco eller louisiana hot sås
  • Till servering
  • skivad rödlök

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Stek kycklingen i oljan i en stekpanna under lock, cirka 20 minuter.

3
Blanda ingredienserna till glazen under tiden.

4
Lägg över kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Fördela glazen över och efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter (passa noga, så att kycklingen inte blir bränd).

5
Hacka tomaterna. Skär gurkan i små tärningar. Blanda citronsaft, socker, olivolja och mynta i en skål. Vänd ner tomater, gurka och majs. Smaka av med tabasco.

6
Servera kycklingen med salsan och rödlöksskivor. Kokt ris passar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top