Du behöver
- 900 g kycklingdelar, t ex lår eller ben
- raps- eller olivolja till stekning
- Glaze
- 1 dl chilisås av ketchuptyp
- 1 dl japansk soja
- 3 msk flytande honung
- Salsa
- 3 tomater
- 1 gurka
- färskpressad saft av 1 citron
- 1–2 tsk rå- eller muscovadosocker (kan uteslutas)
- 3 msk olivolja
- 3 msk finstrimlad mynta, persilja eller koriander
- 1 burk majs
- 1–2 droppar t ex tabasco eller louisiana hot sås
- Till servering
- skivad rödlök
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Stek kycklingen i oljan i en stekpanna under lock, cirka 20 minuter.
3
Blanda ingredienserna till glazen under tiden.
4
Lägg över kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Fördela glazen över och efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter (passa noga, så att kycklingen inte blir bränd).
5
Hacka tomaterna. Skär gurkan i små tärningar. Blanda citronsaft, socker, olivolja och mynta i en skål. Vänd ner tomater, gurka och majs. Smaka av med tabasco.
6
Servera kycklingen med salsan och rödlöksskivor. Kokt ris passar bra till.