Kycklingbiffar med couscous

Du behöver 1 st kycklingfärs (ca 400 g) 1/2–1 tsk salt 0.5 krm vitpeppar 1 dl ströbröd 2 msk rapsolja 1 tsk smör Couscous: 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kycklingfärs (ca 400 g)
  • 1/2–1 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk smör

Couscous:

2 st äpplen
1 st gurka
1 st morot
3 msk olivolja
3 msk äppelcidervinäger
1 msk flytande honung
1 krm salt
1 st mango i tärningar, (250 g), tinade
3 msk persilja finstrimlad
3 dl couscous varm eller kall
svartpeppar grovmalen
2 dl turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt

Gör så här

1
Blanda färs, salt och peppar. Forma färsen till 6 biffar, det går lättast med vattensköljda händer. Vänd biffarna i ströbrödet.

2
Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek dem cirka 3 minuter på varje sida. Efterstek på svag värme under lock 10 minuter, tills biffarna är helt genomstekta.

3
Klyfta, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Skär gurkan i små bitar. Skala och finstrimla moroten.

4
Blanda olivolja, vinäger, honung och salt i en bunke. Vänd ner äppel- och gurktärningar, morotsstrimlor, mangotärningar och persilja. Blanda i couscous.

5
Peppra och servera med biffarna och yoghurten.


Kommentar:
Variera den fruktiga couscousen med frukt du har hemma, till exempel apelsin, banan eller päron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top