Kycklingbröst med ädelostkrämig kål

Du behöver 1 squash 150 g kål (t ex grön-, spets- eller savoykål), gärna blandade sorter salt, svartpeppar 600 g kycklingbröst 1 msk olivolja 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 squash
  • 150 g kål (t ex grön-, spets- eller savoykål), gärna blandade sorter
  • salt, svartpeppar
  • 600 g kycklingbröst
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 100 g ädelost
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl rostad lök

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär squashen i centimetertjocka kvartar. Skär bort grövre stjälkar och rotfästen på kålen och strimla den grovt.

2
Salta och peppra kycklingbrösten runt om och bryn dem i olja och smör i en stekpanna.

3
Lyft ur dem ur pannan och stek dem färdigt i en form i ugnen,

4
de ska uppnå en innertemperatur på cirka 70 grader vilket tar cirka 10–15 minuter.

5
Lägg squashen i pannan, salta och peppra och låt få lite färg. I med kålen och fräs någon minut till.

6
Smula över ost och häll på grädde, låt sjuda någon minut tills osten smält. Skiva kycklingfiléerna och blanda med ädelostkålen och squashen i djupa tallrikar. Strö över rostad lök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top