Du behöver
- 1 squash
- 150 g kål (t ex grön-, spets- eller savoykål), gärna blandade sorter
- salt, svartpeppar
- 600 g kycklingbröst
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 100 g ädelost
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl rostad lök
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär squashen i centimetertjocka kvartar. Skär bort grövre stjälkar och rotfästen på kålen och strimla den grovt.
2
Salta och peppra kycklingbrösten runt om och bryn dem i olja och smör i en stekpanna.
3
Lyft ur dem ur pannan och stek dem färdigt i en form i ugnen,
4
de ska uppnå en innertemperatur på cirka 70 grader vilket tar cirka 10–15 minuter.
5
Lägg squashen i pannan, salta och peppra och låt få lite färg. I med kålen och fräs någon minut till.
6
Smula över ost och häll på grädde, låt sjuda någon minut tills osten smält. Skiva kycklingfiléerna och blanda med ädelostkålen och squashen i djupa tallrikar. Strö över rostad lök.