Kycklingbröst med jordärtskocksfilé

Du behöver 4 st kycklingbröst med skinn Smör och olja till stekning Jordärtskockscreme Ca 200 gr skalade jordärtskockor 100 gr skalad potatis, (mandel) 3 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst med skinn
  • Smör och olja till stekning
  • Jordärtskockscreme
  • Ca 200 gr skalade jordärtskockor
  • 100 gr skalad potatis, (mandel)
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Portvinsinkokt pärllök
  • 12 st pärllökar
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl portvin
  • 2 msk socker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150º C( 120º C varmluft). Stek kycklingen på medelhög värme i panna med skinnet nedåt ca 5-7 min. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan och lägg sedan på ugnsgallret med en plåt under i ugnen och stek ca 10-15 min. Kolla gärna med termometer bröstet ska vara 72° i den tjockaste delen. Ta ur och låt vila. Vid servering så stek kycklingen på skinnsidan igen i panna ca 30 sek. Jordärtskockscreme

2

3
Koka skockor och potatis mjuka i grädden. Lyft ur rotfrukterna ur grädden och mixa till en slät puré i kannmixer(eller matberedare) späd med “kokgrädden” och smaka av med salt.

4

5
Porvinsinkokt pärllök

6
Koka snabbt upp lökarna i vatten och kyl av, skala lökarna och var noga med att ha roten intakt. Koka sockret till karamell i en kastrull och fyll på med allt vin. Koka sedan lökarna mjuka i vinet och låt svalna i spadet. Vid servering så sila av lökarna och koka ner vätskan till hälften och lägg i lökarna på slutet så att de blir genomvarma. Tips! Gör gärna detta dagen innan. Skrapa ur “skivorna” under hatten och lägg upp och ned på en plåt. Häll i olivoljan i varje hatt och salta och peppra, lägg i vitlöken, timjan och baka ca 15-20 min på 150° (120º varmluft). Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top