Stor couscous med räkor och tomat

Du behöver 3 dl couscous eller fullkornspasta vatten 2 msk hummerfond konc på flaska 2 st vitlöksklyftor hackade olivolja 500 g tomater gärna cocktail, delade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl couscous eller fullkornspasta
  • vatten
  • 2 msk hummerfond konc på flaska
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • olivolja
  • 500 g tomater gärna cocktail, delade
  • 2 st räkor avrunna
  • limebasilika hackade
  • salt och peppar
  • 3 msk solrosfrön rostade

Gör så här

1
Lägg couscousen i en kastrull. Häll på vatten så att det står 2 centimeter över. Tillsätt hummerfond och koka upp. Koka dem mjuka sakta utan lock i 20-25 minuter. Rör om då och då. Späd med vatten.

2
Fräs vitlöken i olivoljan. Vänd ner tomater, räkor och limebasilika så det blir varmt. Krydda med salt och svartpeppar.

3
Slå bort överflödig vätska från couscousen. Servera med tomat och räkröran och rostade solrosfrön.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top