Kycklingbullar med fattoush

Du behöver 1 st kycklingfärs 500 g 1 tsk salt 3 msk persilja finstrimlad 1 msk smör 1.5 msk rapsolja Sallad: 250 g tomater 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st kycklingfärs 500 g
  • 1 tsk salt
  • 3 msk persilja finstrimlad
  • 1 msk smör
  • 1.5 msk rapsolja

Sallad:

250 g tomater
1 st gurka
1 st paprika gul eller röd
1 st rödlök liten
3 msk persilja strimlad
2 krm salt
2.5 msk olivolja

Till servering och garnering:

1 st pitabröd stort tunt
sumac

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2
2. Blanda färsen med salt och persilja. Dela i åtta delar och forma till bullar. Bryn runtom i smöret och oljan cirka 5 minuter. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter, eller tills bullarna är genomstekta.

3
3. Gör salladen under tiden. Dela tomaterna. Skala gurkan slarvigt och skär i bitar. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva löken. Blanda grönsakerna med persiljan. Salta och ringla över oljan.

4
4. Klipp pitabrödet i bitar och bred ut på plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 3 minuter eller till brödbitarna får fin färg. Passa noga så att brödet inte blir bränt.

5
5 Lägg upp kycklingbullarna på tallrikar och krydda med sumac. Servera med salladen och pitan.


Kommentar:
Tips! Sumac är en krydda från mellanöstern, med brunröd färg och syrlig smak. Får du inte tag på sumac, kan du pressa lite citronsaft över maten och krydda med milt paprikapulver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top