Kycklingburgare med avokadoröra

Du behöver 1 st gul lök finhackad olja att steka i 2 st avokado 0.5 st lime saften 0.25 st röd paprika hackad anchochili salt...

Tillagningstid: 35 minuter
7 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • olja att steka i
  • 2 st avokado
  • 0.5 st lime saften
  • 0.25 st röd paprika hackad
  • anchochili
  • salt
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 st kruka basilika hackad
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • olja att steka i
  • 7 st hamburgerbröd (se recept)
  • majonnäs
  • salladsblad
  • tomat skivad

Gör så här

1
1. Stek löken i lite olja på låg värme i minst 5 minuter tills den blivit riktigt mjuk. Låt svalna.

2
2. Gör avokadoröran genom att dela avokadorna och gröpa ur köttet. Blanda med limesaft och röd paprika och mixa i matberedare. Röran behöver inte mixas slät. Smaka av med anchochili och salt.

3
3. Blanda den stekta löken med kycklingfärs, basilika och salt och mixa ihop i matberedare. Mixa inte länge då blir färsen seg. Skölj händerna i kallt vatten och forma 7 färsbiffar. Stek i olja tills de är helt genomstekta. Peppra biffarna lätt.

4
4. Bygg burgare genom att skära upp bröden. Lägg en liten klick majonnäs på underbrödet. Lägg därefter på ett salladsblad och en kycklingbiff. Lägg på en klick avokadoröra, tryck dit en skiva tomat och lägg sedan på det övre brödet.

5
Stick gärna ett halvt grillspett igenom burgaren så att delarna hålls på plats.


Kommentar:
Kycklingburgaren serveras med avo­kadoröra med paprika och anchochili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top