Du behöver
- olja Att steka i
- 1 st vitlöksklyftor 1 stor vitlöksklyftastor
- 5 st soltorkade tomater i olja
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3 st ägg
- 2,5 dl filmjölk
- 50 g smält smör
- 100 g fetaost tärnad
- 100 g grönkål 70 g ansad
Gör så här
Skölj grönkålen och skär bort de tjocka bladnerverna. Strimla kålen och stek i olja på medelvärme i 2 minuter. Pressa i vitlöken och stek i ytterligare 2 minuter. Låt svalna.
Låt de soltorkade tomaterna rinna av och skär dem i bitar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ihop ägg, filmjölk, smält smör och vänd till sist ned grönkål, tomater och mjölblandningen.
Fördela muffinssmeten i pappersformar, gärna i en muffinsplåt, och stick ned några tärningar fetaost i varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills muffinsen börjar få fin färg. De kan ätas ljumma eller kalla och går bra att frysa.