Kycklingcurrysallad med rostad lök

Du behöver 1 st grillad kyckling 0.5 dl majonnäs 0.5 dl crème fraîche 1 msk currypulver 2 msk mango chutney + extra till servering salt...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 1 msk currypulver
  • 2 msk mango chutney + extra till servering
  • salt nymalen svartpeppar
  • 0.5 st baguette
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 100 g mâchesallad sköljd
  • 16 st körsbärstomater delade
  • 2 msk rostad lök

Gör så här

1
Rensa kycklingen från skinn och ben, riv köttet i mind­re bitar och lägg i en skål.

2
Blanda ner majonnäs, creme fraiche, currypulver och mango chutney och smaka av med salt och peppar.

3
Skiva baguetten tunt och rosta skivorna i torr stekpanna eller brödrost. Gnid de rostade bröden med en ituskuren

4
vitlöksklyfta och ringla över olivolja.

5
Lägg upp sallad och tomat på fyra tallrikar, toppa med kycklingröran och en liten klick chutney. Strö över rostad lök och ringla lite olivolja över salladen. Servera med brödet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top