Kycklingfärsspett med örtsallad

Du behöver 500 g kycklingfärs 1 st ägg 1 tsk vitlök fint riven 1 tsk ingefära fint riven 1 st chilifrukt fint hackad 2 st...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vitlök fint riven
  • 1 tsk ingefära fint riven
  • 1 st chilifrukt fint hackad
  • 2 st salladslökar fint skurna
  • 3 msk panko eller mixade brödsmulor
  • 1 msk pressad lime
  • 0.5 msk fisksås
  • 6 st citrongräs
  • 3 msk olivolja

Örtsallad med avokado

2 st avokado
1 st äpple grönt
1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 st kruka koriander
1 st kruka basilika
1 st kruka mynta

Yoghurtsås:

2 dl matyoghurt 10
1 st lime fint rivet skal och saft
2 tsk honung

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Blanda kycklingfärs, ägg, vitlök, ingefära, chili, salladslök, panko, limesaft och fisksås. Halvera citrongräsen på längden. Fukta händerna och forma 12 avlånga bollar runt den tjocka änden av varje citrongräsbit. Bryn dem runt om på medelvärme i olivolja i någon minut, tills de fått fin färg. Stek dem klara i ugn-en, cirka 10 minuter.

3
Örtsallad med avokado Ta bort skal och kärnor från avokador och äpple och skär båda i små tärningar. Vänd samman med olivolja och vinäger i en stor skål. Ta bort alla grova stjälkar från örterna och strimla blad-en fint. Vänd försiktigt samman med äpple och avokado.

4
Yoghurtsås: Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen, smaka av med salt och peppar.

5
Servera kycklingspetten ny­stekta tillsammans med örtsalladen och såsen.


Kommentar:
Servera gärna lite chilikryddade risnudlar till spetten och salladen om du vill ha en matigare rätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top