Kycklingfilé med broccolipasta

Du behöver 4 st kycklingfil salt peppar 1.5 msk smör 500 g broccoli 4 prt spagetti 1 st röd chili 3.5 st vitlöksklyftor 4.5 msk...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfil
  • salt peppar
  • 1.5 msk smör
  • 500 g broccoli
  • 4 prt spagetti
  • 1 st röd chili
  • 3.5 st vitlöksklyftor
  • 4.5 msk olivolja
  • 1 st citron det yttersta finstrimlade skalet

Gör så här

1
Krydda kycklingen med salt och peppar.

2
Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingen med skinnsidan ner och stek under lock på medelstark värme, 5 minuter. Vänd kycklingen och stek under lock 5 minuter. Efterstek kycklingen på svag värme under lock cirka 10 minuter, eller tills den är genomstekt. Använd stektermometer, kycklingen är klar vid 70 graders innertemperatur. Håll kycklingen varm.

3
Ansa broccolin. Dela den i små buketter. Skala och skär stammen i små bitar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ångkoka broccolin eller låt den koka med pastan de sista 4–5 minuterna. Låt pastan och ev broccolin rinna av i ett durkslag.

4
Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i oljan i stekpanna på medelvärme tillsammans med chilin, cirka 1/2 minut. Blanda i citronskal och ta pannan från värmen.

5
Lägg upp pastan, broccolin och kycklingen på tallrikar. Toppa med chili, vitlök och citronskal.

6
Ringla över oljan som finns kvar i pannan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top