Du behöver
- 4 st kycklingfil
- salt peppar
- 1.5 msk smör
- 500 g broccoli
- 4 prt spagetti
- 1 st röd chili
- 3.5 st vitlöksklyftor
- 4.5 msk olivolja
- 1 st citron det yttersta finstrimlade skalet
Gör så här
1
Krydda kycklingen med salt och peppar.
2
Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingen med skinnsidan ner och stek under lock på medelstark värme, 5 minuter. Vänd kycklingen och stek under lock 5 minuter. Efterstek kycklingen på svag värme under lock cirka 10 minuter, eller tills den är genomstekt. Använd stektermometer, kycklingen är klar vid 70 graders innertemperatur. Håll kycklingen varm.
3
Ansa broccolin. Dela den i små buketter. Skala och skär stammen i små bitar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ångkoka broccolin eller låt den koka med pastan de sista 4–5 minuterna. Låt pastan och ev broccolin rinna av i ett durkslag.
4
Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i oljan i stekpanna på medelvärme tillsammans med chilin, cirka 1/2 minut. Blanda i citronskal och ta pannan från värmen.
5
Lägg upp pastan, broccolin och kycklingen på tallrikar. Toppa med chili, vitlök och citronskal.
6
Ringla över oljan som finns kvar i pannan.