Kycklingfilé med ugnsrostad potatis

Du behöver 600 g färskpotatis eller delikatesspotatis, små 2 st rödlökar 3 msk olivolja 1 dl örter basilika och persilja 1 st vitlöksklyfta 4 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g färskpotatis eller delikatesspotatis, små
  • 2 st rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl örter basilika och persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st kycklingfil
  • salt peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g oliver urkärnade
  • 2 st citron små

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och halvera den. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Bred ut

2
potatisar och lök på en plåt och ringla över 1 msk av olivoljan. Blanda ordentligt. Stek i ugn-en i 15 minuter. Skala under

3
tiden vitlöksklyftan, riv den fint och blanda med örterna och 1 msk av olivoljan.

4
Dela kycklingfiléerna på längden, krydda dem med salt och peppar och stek dem i den sista matskeden olivolja tills de är genomstekta. Lägg att vila.

5
Halvera tomaterna och lägg dem på plåten tillsammans med oliverna. Häll över örtoljan och blanda allt ordentligt. Salta och peppra.

6
Halvera citronerna och lägg dem med snittytan upp på plåten. Ugnsstek i ytterligare 5–10 minuter eller tills allt är mjukt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top