Du behöver
- 600 g färskpotatis eller delikatesspotatis, små
- 2 st rödlökar
- 3 msk olivolja
- 1 dl örter basilika och persilja
- 1 st vitlöksklyfta
- 4 st kycklingfil
- salt peppar
- 250 g körsbärstomater
- 150 g oliver urkärnade
- 2 st citron små
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och halvera den. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Bred ut
2
potatisar och lök på en plåt och ringla över 1 msk av olivoljan. Blanda ordentligt. Stek i ugn-en i 15 minuter. Skala under
3
tiden vitlöksklyftan, riv den fint och blanda med örterna och 1 msk av olivoljan.
4
Dela kycklingfiléerna på längden, krydda dem med salt och peppar och stek dem i den sista matskeden olivolja tills de är genomstekta. Lägg att vila.
5
Halvera tomaterna och lägg dem på plåten tillsammans med oliverna. Häll över örtoljan och blanda allt ordentligt. Salta och peppra.
6
Halvera citronerna och lägg dem med snittytan upp på plåten. Ugnsstek i ytterligare 5–10 minuter eller tills allt är mjukt.