Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Kycklingfilé
Foto: Hans B Eriksson

Kycklingfilé

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (18)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer à 150 gram
  • olja eller smör
  • Marinad
  • 1 citrongräs
  • 5 g röd chili
  • 15 g ingefära, färsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kefirlimeblad
  • 1/2 dl limesaft
  • 1 dl matolja
  • Servering:
  • paprikasymfoni
  • groddar
  • torrostade sesamfrön
  • jordnötssås
  • ugnsbakad örtpotatis

Gör så här

  • 1. Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
  • 2. Blanda ihop marinaderna. Skär citrongräset i centimeterlånga bitar. Dela den röda chilin och skrapa ur kärnorna. Hacka chilin.
  • 3. Skala ingefäran och riv den fint på rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med limesaften, från flaska eller pressad av färska limefrukter, och matolja.
  • 4. Häll marinaden över kycklingfiléerna. Låt marineras minst 2 timmar i kylen.
  • 5. Ta upp filéerna ur marinaden. Bryn dem i olja eller smör tills köttsaften är genomskinlig, cirka 5 minuter på varje sida.
  • Lägg upp filéerna på en paprikabädd.
  • 6. Toppa med groddar och torrrostade sesamfrön. Servera med jordnötssås och ugnsbakad örtpotatis.

Kommentarer

Se länkarna för recept på paprikasymfoni, jordnötssås och ugnsbakad potatis.

Passar till

Italiensk höjdare
Paprikasymfoni
Ungsbakad potatis
Jordnötssås
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: