Kycklingfrikassé med krosspotatis

Du behöver ca 1 kg kokpotatis vatten, salt 1 knippa rädisor 1 msk olivolja flingsalt, svartpeppar 600 g kyckling(lår)filé 5 dl hönsbuljong 1 msk vetemjöl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 1 kg kokpotatis
  • vatten, salt
  • 1 knippa rädisor
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • 600 g kyckling(lår)filé
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 1–2 citroner, rivet skal och saft
  • kajennpeppar
  • 1/2 dl matgrädde
  • 1 dl klippt gräslök

Gör så här

1
Skala och koka potatisen. Ansa och halvera rädisorna. Häll av potatisvattnet och krossa potatisen grovt med trägaffel eller liknande. Blanda i rädisor, droppa på olja. Strö på ett par nypor flingsalt och vrid över lite peppar.

2
Ansa kycklingen och dela i munsbitar. Koka upp buljongen, lägg i köttet och låt småputtra 10–12 minuter. Skaka mjölet jämnt med kallvattnet, rör i och sjud 3 minuter. Smaka av såsen med pressad citron, kanske mer salt samt kajennpeppar och grädde. Vänd i gräslök och lite citronriv.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top