Läsar-recept

Kycklinggratäng med tomatsås

Du behöver 1 st tomater burk krossade 1 st morot riven 0.5 st gul lök riven 2 st vitlöksklyftor pressade 1 tsk sambal oelek 1...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st tomater burk krossade
  • 1 st morot riven
  • 0.5 st gul lök riven
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • 0.5 st citron saften
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st broccolistånd (ca 400 g)
  • 2 st kycklingfil
  • olja att steka i
  • 3.5 dl parmesanost riven

Gör så här

1
Blanda tomater, morot, lök och vitlök med sambal oelek, honung, citronsaft och salt i en kastrull. Låt såsen puttra ihop i 30 minuter. Skär broccolin i buketter och bitar och lägg i kokande lättsaltat vatten i 3 minuter. Slå sedan av kokvattnet och spola broccolin med kallvatten.

2
Sätt ugnen på 200 grader.

3
Torka av kycklingfiléerna med hushållspapper. Skiva kycklingen och stek i stekpanna på medelvärme i lite olja i några minuter.

4
Lägg ut kycklingskivorna i botten av en ugnsform. Lägg broccoli ovanpå, slå över tomatsåsen och toppa med parmesanost.

5
Gratinera i mitten av ugnen i 20–30 minuter tills osten fått fin färg.

6
Servera med potatis eller annat efter eget tycke.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Marina Jansson i Järfälla provlagat av Icakuriren. Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen: “Det här är bra vardagsmat. Färsk broccoli kan enkelt bytas ut mot frysta buketter. Tomatsåsen som får puttra länge till god smak kan man använda som enkel pasta­sås eller som bra grund till en soppa eller gryta.”

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top