Du behöver
- 1 st tomater burk krossade
- 1 st morot riven
- 0.5 st gul lök riven
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk honung
- 0.5 st citron saften
- 0.5 tsk salt
- 1 st broccolistånd (ca 400 g)
- 2 st kycklingfil
- olja att steka i
- 3.5 dl parmesanost riven
Gör så här
1
Blanda tomater, morot, lök och vitlök med sambal oelek, honung, citronsaft och salt i en kastrull. Låt såsen puttra ihop i 30 minuter. Skär broccolin i buketter och bitar och lägg i kokande lättsaltat vatten i 3 minuter. Slå sedan av kokvattnet och spola broccolin med kallvatten.
2
Sätt ugnen på 200 grader.
3
Torka av kycklingfiléerna med hushållspapper. Skiva kycklingen och stek i stekpanna på medelvärme i lite olja i några minuter.
4
Lägg ut kycklingskivorna i botten av en ugnsform. Lägg broccoli ovanpå, slå över tomatsåsen och toppa med parmesanost.
5
Gratinera i mitten av ugnen i 20–30 minuter tills osten fått fin färg.
6
Servera med potatis eller annat efter eget tycke.
Det här är ett läsarrecept av Marina Jansson i Järfälla provlagat av Icakuriren. Så här tyckte Malin Ottosson på matredaktionen: “Det här är bra vardagsmat. Färsk broccoli kan enkelt bytas ut mot frysta buketter. Tomatsåsen som får puttra länge till god smak kan man använda som enkel pastasås eller som bra grund till en soppa eller gryta.”