Du behöver
- 8 st potatis av mjölig sort
- salt
- 3.5 msk gul lök
- 1 st äpple hackat
- kycklingfärs ca 450 g
- 2 msk majsolja eller rapsolja
- salt peppar
- 3 msk äppeljuice koncentrerad
- 3 dl matlagningsgrädde
- 0.5 dl mjölk varm
- 1 st ägg
- 2 msk smör
- 4 msk Parmesan färskriven
- sallad blandad
Gör så här
1
1 Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Lägg den i en kastrull, häll på kokande vatten så att det täcker, salta och koka under lock 15 minuter, tills potatisen är helt mjuk.
2
2 Gör fyllningen medan potatisen kokar. Fräs lök, äpple och färs i oljan cirka 5 minuter. Salta och peppra. Ringla över äppeljuicen och grädden, sjud under lock cirka 15 minuter. Smaka av. Sätt ugnen på grill 200 grader.
3
3 Häll av kokvattnet från potatisen och ånga av. Ta kastrullen från värmen. Mosa potatisen i kastrullen med elvisp, tillsätt mjölken under vispning. Blanda i ägget, smöret och osten. Smaka av med salt.
4
4 Fördela färsen i ugnssäkra portionsskålar och ställ formarna i en långpanna. Toppa färsen med moset och sätt långpannan på ett galler i mitten av ugnen.
5
5 Gratinera cirka 10 minuter, passa noga så att moset inte bränns. Servera med blandad sallad.