Grekisk kycklinggryta med feta och oliver

Du behöver 1 st kyckling stor, ca 1 1/2 kg 4 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 st burk passerade tomater (400 g) 2 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling stor, ca 1 1/2 kg
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 st burk passerade tomater (400 g)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st fänkål (kan uteslutas)
  • 400 g körsbärstomater
  • 150 g fetaost grekisk
  • 1 dl oliver helst svarta Cerignola
  • salt och peppar

Gör så här

1
Dela kycklingen i fyra delar, dra bort skinnet (det på vingarna kan få sitta kvar) och trimma bort eventuella fettkanter.

2
Hacka vitlöksklyftorna fint och fräs i olivolja i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt kycklingen och bryn alla delar så att de får lite yta runt om. Slå på tomat och vin, och låt puttra under lock, minst 45 minuter. Smaka av grytsåsen med salt och peppar.

3
Ansa fänkålen, skiva den grovt och tillsätt. Låt puttra med ytterligare 10 minuter.

4
Tillsätt körsbärstomaterna och låt puttra med någon minut. Skär eller bryt under tiden fetaosten i bitar. Tillsätt feta och oliver, låt allt bli varmt och servera med cous-cous, bulgur, färsk- eller klyftpotatis.


Kommentar:
Tid 20 minuter + tid för stekning

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top