Kycklinggryta med sötpotatis

Du behöver 4 prt basmatiris 600 g kycklinglårfilé 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st sötpotatis 3 msk olivolja 1 st röd paprika...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt basmatiris
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st sötpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 1 st röd paprika
  • 1 st burk cocktailtomater à 400 g
  • 1 msk ingefära finriven färsk
  • 2 msk oregano finhackad
  • basilika eller
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl yoghurt tjock

Gör så här

1
Koka riset efter paketets beskrivning.

2
Dela kycklingen i mindre bitar. Skala lök och vitlök och finhacka. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.

3
Hetta upp oljan i en kastrull och stek kycklingen i 3 minuter tills den fått lite färg. Rör ner lök och vitlök och stek på svag värme i några minuter.

4
Dela paprikan på mitten och kärna ur. Skär i mindre bitar. Tillsätt sötpotatis, paprika och cocktailtomater i grytan tillsammans med ingefära och hälften av de hackade

5
örterna. Krydda med lite salt och svartpeppar. Sjud grytan under lock i cirka 15 minuter tills kycklingen är färdig och grönsakerna är mjuka.

6
Servera grytan med kokt ris och yoghurt och strö över

7
resten av de hackade örterna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top