Du behöver
- 4 prt basmatiris
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st sötpotatis
- 3 msk olivolja
- 1 st röd paprika
- 1 st burk cocktailtomater à 400 g
- 1 msk ingefära finriven färsk
- 2 msk oregano finhackad
- basilika eller
- salt och svartpeppar
- 1 dl yoghurt tjock
Gör så här
1
Koka riset efter paketets beskrivning.
2
Dela kycklingen i mindre bitar. Skala lök och vitlök och finhacka. Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
3
Hetta upp oljan i en kastrull och stek kycklingen i 3 minuter tills den fått lite färg. Rör ner lök och vitlök och stek på svag värme i några minuter.
4
Dela paprikan på mitten och kärna ur. Skär i mindre bitar. Tillsätt sötpotatis, paprika och cocktailtomater i grytan tillsammans med ingefära och hälften av de hackade
5
örterna. Krydda med lite salt och svartpeppar. Sjud grytan under lock i cirka 15 minuter tills kycklingen är färdig och grönsakerna är mjuka.
6
Servera grytan med kokt ris och yoghurt och strö över
7
resten av de hackade örterna.